Palačinky 4krát jinak

Bývají často jedním z prvních jídel, které za život připravíte. Recept na těsto je velice jednoduchý, stejně tak si vyzkoušíte zručnost a odhad, kdy je první strana hotová. Můžete si ji připravit jako snídani na sladko, ale také slanou variantu, která se hodí například k obědu či k večeři a je opravdu výborná. Proto se nebojte jich zkusit udělat víc, než zrovna sníte, protože slaná varianta opravdu stojí za to.
 lívance se šlehačkou
Sladká varianta
Naprosto jednoduchá příprava, kterou zná snad každý. Připravíte si palačinku a pomažete ji buď nugetou, nebo marmeládou. Srolujete ji a můžete ji doplnit cukrem, kakaem, šlehačkou a jahodami. Snídaně je hotová během chvilky.
 
Se špenátem
Jednou ze slaných variant je jejich příprava se špenátem. Do ní vložíte směs kuřecího masa se smetanovou špenátovou omáčkou. Můžete doplnit zapečeným sýrem a mohu vám garantovat, že jste větší pochoutku ještě nejedli. Jedná se o takovou klasiku, když někdo nahlas vysloví prosbu o slanou palačinku.
 
Sýr a šunka
Další dosti jednoduchou slanou možností je zapečení se sýrem a se šunkou. Nebo klidně jen se sýrem, přestože bude výsledný pokrm opravdu jednoduchý. Ale za to je opravdu výborný. Lepší možnost, než si každý večer opékat tousty se stejnými ingrediencemi.
 plněná palačinka
Masová směs
Slané verze se dají víceméně kombinovat téměř se vším. Z mletého masa, které připravíte se zeleninou a omáčkou, se dá také vytvořit něco jiného než maso s rýží. A stačí k tomu právě palačinka, do které vložíte směs. Nebo ji můžete vložit do trotilly. Obojí bude chutné.
 
Variace můžete zkoušet neustále nové a i v případě, že jste již unavení z určitého receptu, při záměně jedné jediné ingredience může vzniknout naprosto nová a velmi chutná delikatesa. Zkuste proto v kuchyni více experimentovat a nebojte se využít zbytky z lednice. Jako například zbytek ze snídaně.